Szu-37 Terminátor

További képek

 

A legutolsó Flanker-változat, Oroszország egyik legmodernebb vadászgépe. A programra a Szu-27 licencének Kínának való eladásából szereztek pénzt, hiszen az ország komoly gazdasági gondokkal küzd. Modelljét először 1991-ben mutatták be, az első prototípus 1996. április 2-án repült. A típus még most is fejlesztési stádiumban van.

Együléses, többfeladatú, minden időben használható, rendkívüli manőverezőképességű harcigép. Sárkányszerkezetéhez modern anyagokat, mint szénszálas kompozitokat és lítium-alumínium ötvözetet is felhasználtak. A pilótafülkét, a hajtóműveket és a törzs kritikus részeit mintegy 800 kg páncéllal erősítették meg, az üzemanyagtartályokat és az üzemanyagcsöveket pedig egy hálószerű habbal védték meg (a Szu-25-ösök afganisztáni tapasztalatai alapján). Ez a transzszonikus sebességű, kismagasságú földi célpontok elleni akciókban fontos. Természetesen fly-by-wire módon kormányozható. A manőverező képességét az elfordítható tolóerő-vektorú hajtóműveken kívül növelik az előszárnyai is, akárcsak közvetlen elődjének, a Szu-35-ösnek. Ezek +10- -70°-ig fordíthatók el. Erősebb AL-31FU hajtóművel és új, hatékonyabb radarral szerelték fel.

A legfontosabb újítás a hajtóművek tolóerővektorának elfordíthatósága. A fúvókák a kísérleti gépben még acélból készültek, a sorozatgyártáskor titánból tervezik készíteni, hiszen óriási hőt kell elviselniük. A hajtómű kétdimenziós vektorfordítóval van ellátva, a fúvókák függőleges irányban mozoghatnak, 15-15%-ig. Ám nemcsak együtt, de ellenkező irányba is fordulhatnak, tehát a hatás voltaképpen háromdimenziós. A rendszer irányítása teljesen integrált a fly-by-wire irányítórendszerbe, a pilótának nem kell semmilyen külön utasítást adni a vektorfordító rendszernek. A fúvókákat hidraulikus rendszer mozgatja. Egy vészautomatika bármilyen probléma esetén vízszintesbe állítja a fúvókákat. Noha ez a rendszer csak kétdimenziós, az amerikai F-22-esnek sincs jobb, csak az F-35-ösnek és a MiG-35-ösnek lesz valódi

A tolóerőfordítóval ellátott AL-31FU hajtóművek

háromdimenziós vektorfordító rendszere. De a Ljulka is fejleszti a 3D tolóerőfordító rendszerét, ami feltehetőleg a Szuhoj S-55 kísérleti gépben (a Szu-35 egyhajtóműves változata) fog bemutatkozni.

Elektronikája: A Szu-35-öshöz képest is fejlesztették. Orr-radarja az N-011M fázisvezérelt rácsantennás pulzus-doppler radar. Hátrafelé az N-012 radar figyel a farokfullánkból, amellyel szintén lehet hátrafelé lőni, mint a Szu-35-össel. Ráadásul egyszerre képes légi és földi célpontokat figyelni. A földfigyelő módban képes a földet feltérképezni a radarsugarak képének az élesítésével. Képes a mozgó földi célpontok keresésére/befogására és a terepkövetésre. Fejlett zavarórendszer van a szárnyvégeken lévő kb. 4 m hosszú hengerekbe építve, amely nagyban növeli a túlélőképességét. Lézeres távmérővel és célmegjelölővel is fel van szerelve, amely hátrafelé is működik. Hőképes képealkotórendszer 100-150 km-es hatótávolsággal.

Fegyverzete: 30 mm-es gépágyú jobboldalt a szárnytőben, légi és földi célpontok elleni fegyverek 12 (14) felfüggesztési ponton, mint a Szu-35-nek.

Hadrendbe állítása egyelőre kérdéses. Oroszország még nem rendelt belőle, aminek egyetlen oka a pénzhiány. Számos nyugati repülőnapon bemutatták, ahol a szakértők egyöntetűen elismerték kitűnő képességeit. Ennek ellenére sem tervezi egy nyugati ország sem a vásárlást, talán mert Oroszország bizonytalan gazdasági helyzete miatt nem látják biztosítva a támogatást, talán még a hidegháború hatása. Lehetséges, hogy az orosz mérnökök zsenialitásának ez a bizonyítéka is eltűnik a süllyesztőben annyi mással együtt.

 

Műszaki adatok

Gyártó: Szuhoj Tervezőiroda
Hosszúság: 22,1 m
Fesztáv:14,7 m
Magasság: 6,32 m
Üres tömeg: 18 250 kg
Tankolható üzemanyag:
Maximális fegyverterhelés: 8000 kg
Maximális felszállótömeg: 34 000 kg
Hajtómű típusa: Ljulka AL-31FU
Hajtóművek száma: 2
Hajtómű teljesítménye: 137 kN
Maximális sebesség: 2440 km/h
Szolgálati magassági határ: 18 000 m
Hatótávolság: 3500 km
Fegyverfelfüggesztési pontok: 12 (14)
Személyzet: 1 fő
Hadrendbe állították: még nem
Bevetették: soha
Üzemeltető országok: jelenleg nincs
Ára: nem ismert
Ismert változatok: nincsenek

 

Fotóalbum
Klikkelj a képekre, hogy teljes méretben lásd! Figyelem, minden kép ugyanabban az ablakban nyílik!

A gondosan kimunkált levegőbeömlő nyílások A változtatható állású fúvókák A változtatható állású fúvókák egy kicsit más nézetből
A műszerfalon is látszik az evolúciós ugrás: multifunkciós színes LCD-k Video egy Szu-37 manőverezéséről (mpeg)    
Vissza a vadászgép-főoldalra